Блюда для сервірування
Вміти красиво сервірувати стіл – справжнє мистецтво, адже від цього чималою мірою залежить успіх заходу. В оформленні важлива кожна деталь: правильно розставлені столові прибори, презентація та гарна подача страв, елегантний посуд, без якого немислиме справжнє свято. Витончений, підібраний зі смаком і за призначенням, сервірувальний посуд - королева бенкету, без якої не обходиться жодна урочистість. Тут до кожної страви – своя тарілка: салатники – для салатів, менажниці – під гарнір, тарілка-кокіль – для морепродуктів, як і належить по етикету.
У світі існує безліч видів сервірування столу, але серед них виділяються основні, які використовуються в ресторанах та домашнього застілля. Звичне всім сервірування називається російським, де приготовлені частування розкладаються на тарілки безпосередньо перед подачею, що дозволяє їх подавати гарячими. Інший варіант - англійська, у цьому випадку приготоване пропонується офіціантом і накладається у тарілки всім охочим по черзі. При французькому сервіруванні частування ставляться по центру столу і кожен із гостей обслуговує себе самостійно.
Який із варіантів подачі Ви не вибрали, головним залишається те, на чому подається страва, і, звичайно ж, його вміст. Якщо блюдо сервіровки обрано правильно щодо його наповнення, воно здатне прикрасити і зробити вишуканим навіть звичайнісінький сніданок. Саме тому вибору посуду варто приділити особливу увагу, адже їжа має не лише насичувати, а й приносити естетичне задоволення.
Які блюда використати для сервірування столу
За час існування посуду він постійно вдосконалювався, і сьогодні ми отримали блюда, які приносять комфорт у користуванні. Наприклад, для супів та бульйонів призначений посуд, різний за формою, адже суп потрібно їсти ложкою, а бульйон можна випити, і для цього в бульйонниці призначені ручки. Те саме відноситься і до інших видів посуду, що використовується за призначенням.
Пиріжкова тарілка. Призначена для подачі хліба, булочок, грінок, тостів.
Тарілка кокіль. Зазвичай виглядає у формі половинки перлинної черепашки та підходить для устриць, мідій, салатів з морепродуктів.
Мінажниця. Використовується під фондю або для одночасної подачі кількох видів закуски, оскільки поділена на комірки, які не дають змішуватись стравам.
Рибна тарілка. Відрізняється довгастою формою і, відповідно, призначена для риби.
Оселедниця. Як і рибна тарілка має подовжену форму, але з високими бортиками. Підходить для подачі копченої, солоної, в'яленої риби.
Ікорна тарілка, як правило, має скромний діаметр і призначена під паюсну ікру.
Салатники застосовуються для подачі салатів, а також можуть бути використані під мариновані або солоні овочі.
Розетка. Невелике, глибоке блюдце, призначене для джемів, варення.
Креманка. У неї викладають фруктові салати, свіжу ягоду, також вона може використовуватися під желе або мус.
Список можна продовжувати нескінченно довго і всіх сервірувальних блюд не порахувати. Їх правильний підбір - ціла наука, адже вироби вибираються з урахуванням приготовленого, залежно від традицій та приводу гуляння.
Елегантний посуд від галереї ZELENA
ZELENA - це світ унікальних подарунків та елітного посуду, зібраних з усіх куточків світу. Ми пропонуємо покупцям столові прибори та блюда для сервірування від ексклюзивних світових брендів, які можна купити в місті Київ або з доставкою по Україні. Ми гарантуємо високу якість пропонованих товарів, доставку в найкоротші терміни та зручні форми оплати:
готівкою - у магазинах мережі, під час доставки з кур'єром або при отриманні у відділенні служби доставки;
безготівковим перерахуванням у будь-якому відділенні банку згідно з наданим рахунком-фактурою;
за допомогою перерахування коштів за допомогою терміналів самообслуговування або систем електронних переказів.
Наша мета - забезпечити гідний вибір цінителям прекрасного і доставити радість від покупки найвибагливішим покупцям.